Benvenuto!

Piacere! Dat is Italiaans voor “Aangenaam kennis te maken”. Dit is Lotje. Houd je ook van reizen? Een andere cultuur leren kennen? Houdt u specifiek van Italie of de Italiaanse taal? Komt u uit de gemeente Krimpenerwaard? Bergambacht, Lopik, Polsbroek of Schoonhoven?

De Amerikaanse journaliste Flora Lewis zei eens: “Learning another language is not only learning different words for the same things, but learning another way to think about things“. Het leren van een nieuwe taal is goed voor je ontwikkeling en houd je jong! Je leert nieuwe dingen kennen. Een nieuwe cultuur, andere mensen, een andere omgeving. Ooit gaf Lotje in Maarssen les aan een dame van over de 100. Iedereen kan een taal leren.

Open avond!

Het eerste semester is van start. Het tweede semester begint in Februari. Daarom zal er op een nader te bepalen datum in Januari weer een open dag zijn voor leerlingen die willen beginnen met Italiaans en voor instromers.

Nieuws!

Lotje heeft op 28 Augustus het CILS diploma voor C2 behaald van de Universiteit van Siena. Dat betekent dat haar Italiaans verder niet meer te toetsen valt. Natuurlijk kun je altijd doorleren over didactiek of linguistiek… Nieuwe perspectieven dus!