Italiaans 3 – A2

In deze cursus gaat u verder met uw Italiaans. U heeft al wat kennis opgedaan tijdens een of twee cursussen Italiaans. U bent bekend met de tegenwoordige tijd, onregelmatige werkwoorden en de voltooid tegenwoordige tijd. U kunt al eenvoudige teksten lezen en luisteren. In deze cursus  Italiaans 3 leert u de imperfetto, de onvoltooid verleden tijd en hoe deze te gebruiken. Daarnaast horen de futuro en de condizionale erbij bij nivo A2. U leert  uzelf genuanceerder uit te drukken. We zullen een begin maken met nivo A2, maar deze niet af kunnen ronden in de cursus. Het nivo A2 wordt afgerond in de cursus Italiaans 4.

De les duurt 14 lessen van anderhalf uur en thuis besteed u, als u serieus wilt oefenen, nog drie uur aan het huiswerk. Het is mijn taak u te helpen uw schroom te overwinnen en te helpen met het durven maken van fouten. Het leren van een taal is er enorm bij gebaat als u fouten maakt.

Mocht u besluiten dat u mee wil doen, dan kunt u een mailtje sturen naar lotje@italiaansinschoonhoven.nl.

Boeken en prijs

De prijs voor 14 lessen van 90 minuten is € 190. Daarbij zult u nog wel zelf het lesboek “Nuovo Espresso 2” of “Con Piacere 2” Tekst en Werkboek aan moeten schaffen.

Con Piacere 2 kost 33 + 30 euro voor de twee boeken. Hiernaast vind u online ook nog mp3’s en extra oefeningen.

Nuovo Espresso (zonder DVD) kost 25 euro en het ISBN nummer is: 9789054512769. De versie met Audio/Dvd is 40,00. U kunt de Audio/Dvd ook los bestellen voor 17,50.  Het audiomateriaal kunt u ook vinden op internet op de areaweb van de  uitgever. Hier kunt ook extra oefeningen vinden. U kunt wat mij betreft zelf kiezen of u de versie met of zonder DVD wilt. We zullen de filmpjes soms in de les bekijken, maar niet allemaal en het is ook leuk om ze thuis nog eens te bekijken.

Nuovo Espresso 2 óf 

Het boek kunt u het makkelijkste direct bij de uitgever Intertaal.nl bestellen en thuis te laten bezorgen. Wellicht kunt u een tweedehands exemplaar bemachtigen via Bol.com, dan bent u wat goedkoper uit en hoeft u ook niet alle oefeningen zelf te maken, vaak is daar al wat in geschreven. Let er dan wel op dat u het goede exemplaar heeft.

 

Waar?

Locatie: Café Fausto, Voorhaven 1 in Schoonhoven.