Voorbereiding CILS examen

In twee avonden kijken we naar het CILS examen, zodat u met vertrouwen aan het examen kunt beginnen. We doen een proefexamen en zien antwoordformulieren, zodat u weet wat u kunt verwachten. Het examen bestaat uit vijf onderdelen en duurt een paar uur. U heeft een grote slagingskans als u zich goed voorbereidt!

Het CILS examen is een examen van de Università per Stranieri di Siena. Zij houden zich internationaal bezig met de certificatie van studenten Italiaans. Het diploma is overal in Italie bekend, en het nivo wordt ook in heel Europa begrepen.

Deelname aan de voorbereidingsavonden is gratis! Voor 2018 zijn de examendata vastgesteld op 7 juni en 6 December. De examens worden afgenomen bij het Italiaanse Istituto di Cultura in Amsterdam op de Keizersgracht. Uw examen wordt opgestuurd naar Siena en na een paar maanden krijgt u uw uitslag. Mocht u niet alle onderdelen in één keer halen, dan kan u de volgende examendag de overige onderdelen apart halen. U hoeft dus niet het hele examen opnieuw te doen.

Ook als u het officiele examen niet zou willen doen, is het interessant deze avond te komen. U kunt kijken wat u zou moeten beheersen en kunt kijken wat uw resultaten zijn bij een oefenexamen.

Op de foto ziet u de docente met haar C2 diploma.  Wil u ook zo’n mooie foto maken met uw A1 certificaat? Stuur de docent dan een mailtje. CILS C2 esame CILS C2 certif