Italiaanse muziek

Mijn favoriete zangeres: Mina

Maandagavond vertrek ik naar Italie. Ik zat nog even na te denken wat ik wil meenemen van Feltrinelli (boekhandel), en welke cd’s leuk zijn om aan te schaffen. Echt leuk is Mina van de jaren ’50. Er is een clip, ik kan hem niet meer vinden, waaarin ze  ‘Nessuno’ zingt met Wilma de Angelis. Wilma is op dit moment bekender dan Mina, die bij haar mag aanschuiven, maar Mina is echt fantastisch. Hier een clip van Mina Mazzini.

 

 

Dat is toch fantastisch. En misschien wel even leuk is Tintarella. Hele speelse liedjes, onschuldig, vrolijk.

Daar word je toch vrolijk van! De vakantie is begonnen!!! En ze beweegt zich zo gracieus.

Bossanova

Verder vind ik ook de samenwerking van Mina en Ornella Vanoni met Vinicius de Moraes leuk. Zij hebben samen een cd opgenomen. Ik houd erg van bossanova, doet mij denken aan mijn tijd dat ik in Brazilie vrijwilligerswerk deed. Vinicius de Moraes is echt een bijzondere man, een dichter. Een Braziliaan die buiten mijn Italiaanse jurisdictie valt, muzikant en diplomaat. De schrijver van garota di ipanima, the girl from ipanima. Als je een beetje rondsurft in die jaren ’50 zie je dat ze overal eigenlijk alleen met de handen dansen. En erg gepassioneerde trekken vertonen in hun gezicht. Maar wat een klasse en stijl.

Omstreden

Mina was een omstreden zangeres in de jaren ’50. Een vrijgevochten vrouw die alleen een kind kreeg. Dat deed nogal wat stof opwaaien, maar doordat ze zo geliefd was als muzikant, heeft dit het politieke klimaat voor alleenstaande moeders goed geholpen.

 

Een gedachte over “Mijn favoriete zangeres: Mina

  1. Prachtig, vrijwel alle jaren 50 en 60 opnames in welke taal dan ook zijn leuk (Aznavour in die jaren!). Mijn broer heeft alle Willy Alberti covers van die jaren verzameld: verslavende muziek, daar kan geen Shalala shalalai tegen op!
    Goede reis en tot dinsdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *