Italiaans 2 – A1

In de beginnerscursus Italiaans 2 krijgt u handvaten aangereikt voor eenvoudige alledaagse conversatie. U werkt aan nivo A1 van het Europees Referentiekader. Vertellen wie u bent, wat u doet, uw familie, uw werk. In de les oefent u met klasgenoten door middel van vraag en antwoord en thuis leert u woordjes en zinnetjes die u helpen te vertellen wie u bent. U leert de basis van de werkwoorden “hebben” en “zijn” en leert enkele andere veelgebruikte werkwoorden. De tegenwoordige tijd, de persoonlijke voornaamwoorden (wat was dat ook alweer?) en nog wat kleine grammatica dingetjes, daaraan zult u niet kunnen ontsnappen.

De les duurt anderhalf uur en thuis besteed u, als u serieus wilt oefenen, nog twee uur aan het huiswerk. Het is mijn taak u te helpen uw schroom te overwinnen en te helpen met het durven maken van fouten. Het leren van een taal is er enorm bij gebaat als u fouten maakt. Mits u daar wel van leert 🙂

Mocht u besluiten dat u mee wil doen, dan kunt u een mailtje sturen naar lotje@italiaansinschoonhoven.nl.

Prijs en boeken

De prijs voor 14 lessen van 90 minuten is € 190. Daarbij zult u nog wel zelf twee boeken moeten aanschaffen. Voor het tweede tremester van 2017 zijn dat: Con Piacere deel 1 tekstboek en CD, ISBN 978 94 6030 4743, € 32,25; Con Piacere deel 1 werkboek en CD, ISBN 978 94 6030 4804, € 29,25. Deze kunt u online bestellen bij intertaal.nl of opvragen bij uw boekhandel. Wellicht kunt u een tweedehands exemplaar bemachtigen via Bol.com, dan bent u wat goedkoper uit en hoeft u ook niet alle oefeningen zelf te maken, vaak is daar al wat in geschreven. In Italiaans 2 doen we de tweede helft van het maken en maken we het boek uit.

  

U kent mij wellicht ook van mijn Italiaanse taarten die bij Fausto liggen. Ik zal mijn best doen om af en toe een lekkere Italiaanse taart of Italiaanse koekjes te kunnen serveren bij de les.

Vanaf les 1 wordt er in het Italiaans gepraat. Ik geef u de hierbij noodzakelijke hulp om uw cursus tot een succes te maken.

Na afloop van de cursus Italiaans 2 zou u examen af kunnen leggen bij het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam voor het nivo A1.

Waar en wanneer?

Startdatum: Maandag 25 September 2017/ Maandag 5 Februari 2018. Met schoolvakantie/feestdagen is er geen les.

Eerste tremester: 25 September, 2,9,23 en 30 Oktober, 6,13,20 en 27 November, 4,11 en 18 December, 8 en 15 Januari, met uitloop naar 22 en 29 Januari.

Locatie: Café Fausto Schoonhoven

Tijd: 19:00 – 20:30

Wilt u zich opgeven? Zoek dan contact met me via de informatie op deze pagina