Italiaanse cultuur

Nieuwste maffia boeken

Onlangs verschenen in het Nederlands de nieuwste boeken over de maffia. Ik moet toegeven, ik heb ze zelf niet gelezen. Misschien komt dat er wel nog ooit van, maar ik houd er niet van dat je allerlei complot-theorieën krijgt opgedrongen. Het is waarschijnlijk waar dat de maffia ook in Nederland begint door te dringen, en ja, daar zou wat aan gedaan moeten worden, maar vooralsnog lees ik liever een mooi verhaal (over Liefde met hoofdletter L ofzo).

Rita Atria


Petra Reski ‘Rita Atria’, over de dochter van een maffia baas die uitkomt met haar verhaal en tevergeefs bescherming probeert te zoeken bij een rechter. Waargebeurd. Dit boek is ook verfilmd als ‘La ribelle siciliane’, nu te zien in de bioscoop.

Petra Reski

Rita Atria Een Siciliaanse rebel

(2009)

Vertaling uit het Duits door Marcel Misset)

Alleen nog tweedehands verkrijgbaar

Maffia

Van dezelfde schrijfster: ‘Maffia’. De Duitse schrijfster heeft een interessante blog/site waarop je ook de laatste ontwikkelingen kunt volgen rondom allerlei corruptie schandalen die met de georganiseerde misdaad te maken hebben.

Petra Reski

Maffia

(2009)

Vertaling uit het Duits door Marcel Misset

Alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

 

Het goud van de Camorra

Dan is er nog het boek van Rosaria Capacchione. Ook zij houdt een blog bij over haar bezigheden. In haar boek ‘Het goud van de Camorra’ beschrijft zij de manier van werken van de Casalesi, de grootste clan van de Camorra, de georganiseerde misdaad in Zuid-Italie rondom Napels. Ze is ook politiek actief voor de democratische partij.

Rosaria Capacchione

Het goud van de Camorra

2009

Vertaling uit het Italiaans door Harriet van den Heuvel en Elske Parsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *