Studiehulp

Spelenderwijs

Hoe je spelenderwijs je Italiaans oefent en je motivatie behoudt, daar schreef ik al eens dit artikel voor. Dat artikel gaat over Italiaans consumeren. Op social media (Facebook, YouTube, Spotify), Italiaanse radio en Italiaanse tv/dvd. Het leuke van Social media is natuurlijk dat je je Italiaans ook actief kunt gebruiken. In reacties en door zelf iets te posten in het Italiaans.

Films kijken in het Italiaans is ook leuk. Mijn leerlingen mogen mij altijd vragen om dvd’s. Ik heb een leuke collectie thuis. Daarvan kun je op deze pagina de catalogus bekijken. Vergeet wel niet de film te retourneren!

Ik beheer een Facebookgroep “Tandem linguistico Olandese / Italiano” waar je een Italiaans taalmaatje kunt vinden.

 

Online studie

Je kunt filmpjes kijken en vragen hierover beantwoorden op de website van de taalboeken uitgeverij ALMA (horend bij Nuovo Espresso)

Je kunt luisteren naar kinderverhalen met audio en tekst, in het Italiaans

Je kunt online extra oefeningen maken via de website Impariamo l’Italiano. Snap je niet waarom je antwoorden fout zijn? Vraag mij dan om hulp.

 

Toetsing

Op de website van de Engelse taalschool Happy Languages vind je allerlei blogs met tips over hoe je het CILS examen kunt halen. Tips voor alle onderdelen van alle nivo’s van het ERK.

Om te kijken welk nivo je hebt kun je online testen afnemen, zoals deze van WEP uit Belgie

 

Apps

Ook schreef ik twee artikelen (reviews) over gratis apps en betaalde apps om je Italiaans te leren. Ik kan je verklappen: er zijn geen goede gratis apps. Fun Easy Learn is aardig voor de woordenschat. Duolingo is ook aardig, maar werkt vanuit het Engels. Van de betaalde apps is Mondly redelijk voor je woordenschat. Elke Dag Italiaans is van Prisma en goed voor je grammatica, maar heeft dezelfde ervaring als een grammaticaboek. Voor studenten nivo B1/B2 is News in Slow Italian wel leuk.

De Prisma vertaalapp is erg handig, die raad ik iedereen aan die Italiaans leert.

Je kunt een filmpje nasynchroniseren door zelf de zinnen in te spreken van films via de app Pandub

 

Hulp bij zelfstudie

Een docent hoeft helemaal niet veel te helpen, maar het is wel handig als je iemand hebt die je af en toe op het juiste spoor zet. Die je helpt met je uitspraak en je helpt waar je vastloopt met de grammatica.

Je kunt je eigen conversaties opnemen op je telefoon, of zelfs je eigen Italiaanse audioboek inspreken. En deze naar mij opsturen voor feedback.

Ook kan ik je schrijfoefeningen corrigeren en je tips geven bij het vinden van het juiste studiemateriaal. Je helpen met de moeilijke grammatica onderdelen.

Als je vastloopt bij je zelfstudie, stuur mij dan een bericht.