Italiaanse muziek

Rita Pavone

In mijn zoektocht naar nieuwe muziek wil ik jullie ook laten delen in het fenomeen Rita Pavone, trad ook op in de jaren ’60. Ze is een beetje een tom boy, maar dat heeft echt wel zijn charme. Niet al haar liedjes zijn even goed. Je moet echt van het levenslied houden om dat te kunnen waarderen. En ik ben zeker niet vies van melancholie, maar echte sentimentaliteit vind ik soms toch net kitsch. Bij die liedjes lijkt ze het ook niet helemaal onder controle te hebben.

Raar maar waar

Het is wel een bijzonder meisje, Rita Pavone. Ik blijf het een beetje zoeken in de liedjes met een wat hoger tempo, om dus het levenslied te omzeilen. Het lijkt een beetje een nerveus meisje. De tekst van het liedje ‘Geef me een hamer’ is vrij schokkend. Ze wil er iedereen een klap mee geven die haar niet bevalt. In de clip loopt ze rond met de hamer.

Gezellig, maar een tikkeltje labiel

Dat het emotioneel een onstabiel meisje is blijkt ook duidelijk uit de clip ‘Partita a pallone’. Daarin doet ze zich voor als een klein meisje dat met haar vriend meewil naar het voetballen, ze wil in ieder geval niet dat hij naar het voetbal gaat en haar thuis achterlaat . Ook heeft ze veel liedjes waarin haar moeder een rol speelt en ze een kindje speelt. Misschien vonden mannen dat aantrekkelijk in die tijd. Konden ze zich echt man voelen, met een vrouw/meisje om voor te zorgen. Hoewel dit wel wat ver doorschiet. In veel clips draagt ze dezelfde jurk met stropdas. Ook een wonderlijke combinatie. Dit liedje ghegheghè is wel weer leuk. De clip is ook mooi, zeker voor die tijd. Met heel veel zorg gedaan.

 

Een gedachte over “Rita Pavone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *