Italiaans 1 – A1

Komt u uit Schoonhoven, Bergambacht, Lopik,  Oudekerk, Lekkerkerk, Oudewater, Groot-Ammers, Polsbroek, Haastrecht, Gouda of Ijsselstein en wilt u Italiaans leren?

In een cursus voor beginners Italiaans 1 krijgt u handvaten aangereikt voor eenvoudige alledaagse conversatie. U werkt aan nivo A1 van het Europees Referentiekader. Vertellen wie u bent, wat u doet, uw familie, uw werk. In de les oefent u met klasgenoten door middel van vraag en antwoord en thuis leert u woordjes en zinnetjes die u helpen te vertellen wie u bent. U leert de basis van de werkwoorden “hebben” en “zijn” en leert enkele andere veelgebruikte werkwoorden. De tegenwoordige tijd, de persoonlijke voornaamwoorden (wat was dat ook alweer?) en nog wat kleine grammatica dingetjes, daaraan zult u niet kunnen ontsnappen.

De les duurt 14 lessen van anderhalf uur en thuis besteed u, als u serieus wilt oefenen, nog twee uur aan het huiswerk. Het is mijn taak u te helpen uw schroom te overwinnen en te helpen met het durven maken van fouten. Het leren van een taal is er enorm bij gebaat als u fouten maakt.

Mocht u besluiten dat u mee wil doen, dan kunt u een mailtje sturen naar lotje@italiaansinschoonhoven.nl.

Tortellini bij delicatessenzaak Tamburini in Bologna
Delicatessenzaak Tamburini in Bologna. Foto: Lotje Lomme

kosten en boek

De prijs voor 14 lessen van 90 minuten is € 210.

Daarbij zult u nog wel zelf het lesboek”Con Piacere 1″ Tekst- en werkboek aan moeten schaffen óf het boek Nuovo Espresso 1. Dit wordt enkele weken voor aanvang van de cursus bekend gemaakt via de mail.

Con Piacere kost 33,00 voor het tekstboek en 30,00 voor het werkboek en heeft nog de pagina Con-piacere Online waar je extra materiaal kunt vinden. Nuovo Espresso is een werk – tekstboek ineen en heeft ook een DVD. Met de woordenlijst kost dit 40,50 euro

Het boek/ de boeken kunt u het makkelijkste direct bij de uitgever Intertaal.nl bestellen en thuis te laten bezorgen. Wellicht kunt u een tweedehands exemplaar bemachtigen via Bol.com, dan bent u wat goedkoper uit en hoeft u ook niet alle oefeningen zelf te maken, vaak is daar al wat in geschreven. Let er dan wel op dat u het goede exemplaar heeft.

  Nuovo Espresso

U kent mij wellicht ook van mijn Italiaanse taarten die bij Fausto liggen. Ik zal mijn best doen om af en toe een lekkere Italiaanse taart of Italiaanse koekjes te kunnen serveren bij de les.

Vanaf les 1 wordt er in het Italiaans gepraat. Ik geef u de hierbij noodzakelijke hulp om uw cursus tot een succes te maken.

Waar?

Locatie: Café Fausto Schoonhoven

 

Meer weten? Bel 06 2323 4422!

Een binnenplaats bij een Italiaans huis
Een toegang tot een palazzo vanaf de straat. Foto: Lotje Lomme

 

Wat vond je hiervan?
Cursus Italiaans A1 -1
Dienst:
Cursus Italiaans A1 -1
Dienstverlener:
Di' la tua - Italiaans in Schoonhoven,
Tapuitstraat,2872AB,
Telephone No.0623234422
Plaats:
Schoonhoven