Workshop verse pasta maken

In deze workshop leer je in een ochtend de beginselen van de meest bekende Italiaanse primo (voorgerecht) Verse pasta: tagliatelle, passatelli, farfalle, orecchiette. Ook maken we gevulde pasta zoals ravioli (tortelli) en tortelloni / tortellini. We sluiten af met een lunch waar de ravioli en tortellini ons zullen gaan smaken. De tagliatelle, passatelli en verse spaghetti kun je meenemen naar huis en later in de week thuis zelf afkoken. De workshop is bij mij thuis en voor max. 3 personen. Datum wordt nog bekend gemaakt. De workshop is in het Italiaans en is dus alleen bedoeld voor mensen die Italiaans studeren.

Data: Vrijdag 29 Juni (nog plek) en woensdag 4 Juli (vol) tussen 9:30 en 13:00. Prijs: 30 euro incl. ingrediënten/ maaltijd op de dag zelf en pasta om mee naar huis te nemen voor circa 3 personen. Wil je je opgeven stuur me dan een mailtje: lotje@italiaansinschoonhoven.nl

In Italie gebruiken ze een grote deegroller in plaats van een pastamachine
Pasta maken op zijn Italiaans. Foto: Lotje Lomme

 

Grote stroken pasta
Grote stroken pasta heb je nodig om zelf sfogliatelle te maken. Foto: Lotje Lomme
Door de bietjes kleurt de pasta rood
Zelfgemaakte ravioli met bietjes. Foto: Lotje Lomme
Door de cacao kleurt de pasta bruin
Zelfgemaakte tagliatelle met cacao. Foto: Lotje Lomme
Farfalle is Italiaans voor vlinders. In Nederland strikjespasta
Zelfgemaakte farfalle. Foto: Lotje Lomme
Ravioli is gevulde pasta
Zelfgemaakte ravioli. Foto: Lotje Lomme
Tortelloni zijn gevouwde driekhoekjes pasta met een vulling
Zelfgemaakte tortelloni. Foto: Lotje Lomme
Orecchiette - oortjespasta wordt veel in Puglia gegeten
Zelfgemaakte orecchiette. Foto: Lotje Lomme